Vildsvinsbiffar med enbärssås

Det här var helt galet gott. Alltså verkligen helt extremt. Jag rekommenderar verkligen att ni testar detta  👌 



Vildsvinsbiffar



Ca 600g vildsvinsfärs
1 ägg
Salt 
Grovmalen svartpeppar
Smör 

Blanda ihop färs med ägget och salta och peppra efter smak. Forma biffar i lagom storlek. Stek sedan i massor med smör. Lyft sen ut biffarna ur pannan och gör såsen av skyn. 

Enbärssås 



2 schalottenlökar 
4 dl vispgrädde 
1/2 tärning grönsaksbuljong 
Ca 15 torkade enbär 
Timjan 
Salt 
peppar 
Soya

Hacka löken smått och bryn den i resterna i pannan. Släng ner buljongen och enbären och låt allt gosa ihop sig. Häll över grädden, krydda med timjan, salt och peppar tills det smakar bra och ge såsen lite färg med soyan. 
 Lägg ner biffarna i såsen igen och låt såsen tjockna på svag värme. Under tiden passar det ypperligt att koka blomkål att servera till. 

Jag är ett big fan av periodisk fasta så det här mumsiga påhittet fick avsluta mitt matintag för idag. 

Kommentera här: