Vildsvinsbiffar med enbärssås

Vildsvinsbiffar

Ca 600g vildsvinsfärs
1 ägg
Salt
Grovmalen svartpeppar
Smör
Blanda ihop färs med ägget och salta och peppra efter smak. Forma biffar i lagom storlek. Stek sedan i massor med smör. Lyft sen ut biffarna ur pannan och gör såsen av skyn.
Enbärssås

2 schalottenlökar
4 dl vispgrädde
1/2 tärning grönsaksbuljong
Ca 15 torkade enbär
Timjan
Salt
peppar
Soya
Hacka löken smått och bryn den i resterna i pannan. Släng ner buljongen och enbären och låt allt gosa ihop sig. Häll över grädden, krydda med timjan, salt och peppar tills det smakar bra och ge såsen lite färg med soyan.
Lägg ner biffarna i såsen igen och låt såsen tjockna på svag värme. Under tiden passar det ypperligt att koka blomkål att servera till.
Jag är ett big fan av periodisk fasta så det här mumsiga påhittet fick avsluta mitt matintag för idag.